2014 Egeljaar in Zeist-WestStichting Egelbescherming Nederland en opvang van egels

www.egelbescherming.nl

 

 

De egel is een beschermde diersoort

Egelbescherming Nederland zorgt voor opvang van zieke dieren, voorlichting en advies over egels en de bescherming van deze diersoort.

 

 

Bij Egel  In Nood:

 Op deze  pagina vindt u  informatie over egelopvang:

https://www.egelbescherming.nl/dier-in-nood/adreslijst-egelopvangcentra/

  

Gezonde egels

Gezonde egels zijn in de schemering actief. Lang niet elke egel die u tegenkomt heeft hulp nodig. Hieronder leest u wanneer u zich zorgen moet maken en professionele hulp moet vragen.

 

Wanneer is hulp nodig?

Hulp is nodig voor een egel die overdag ronddwaalt, gewond is, waggelend rondloopt of vieze ogen heeft, hoest, in rondjes loopt, omvalt, suf is, bijna niet reageert op aanraken. Ook een egel die heeft vastgezeten in een fruitnet, in een put of in een vijver gevallen is, heeft alle zorg nodig.

 

 Kleine egeltjes

Kleine egeltjes die piepend en/of overdag rondlopen zijn in nood en zeer waarschijnlijk aangewezen op deskundige opvang om verder op te groeien. U moet er zeker van zijn dat de egelmoeder er niet meer is. Vaak is even afwachten het beste advies en durft de moeder weer naar haar jongen terug te keren.

  

Eerste hulp

Warmte is belangrijk voor egels die verzorging nodig hebben. Dat kan de eerste opvang zijn: Een kruik of limonadefles met warm water, met een doek eromheen is levensreddend voor jonge egeltjes, maar ook voor grote, zieke en onderkoelde egels. Zet het dier ergens in waar hij niet uit kan komen. 

 

 Terug naar hoofdpagina Egels

  


 Reageer per email
 

Terug naar naar de homepage

Werkgroep Natuurlijk Zeist-West
p/a Couwenhoven 4612
3703 EM  Zeist.

telefoon 030-6958618
email: info@natuurlijkzeist-west.nl